Followers

Sunday, 28 April 2013

SULTAN IBRAHIM JOHOR BUKAN RAJA BERDAULAT!GAMBAR SEKADAR HIASAN


Sultan Ibrahim Johor bukan Raja Berdaulat....kata Mahkamah....TETAPI di facebook ada disiarkan Kenyataan yang BERBEZA BUNYINYA...


KATA MAHKAMAH BEGINI.......
 
TETAPI KATA TUNKU MAHKOTA JOHOR(TMJ) BEGINI.......


GAMBAR SEKADAR HIASAN

Kepada ahli-ahli politic, jangan cuba menipu dan memecah belahkan Rahyat Johor untuk kepentingan diri sendiri. Negeri Johor adalah Negeri yang berdaulat dan kepada rakyat Johor, janganlah mudah sangat terpengaruh dan merosakkan keamanan Negeri untuk individu-individu yang tamak dan gila kuasa yang sanggup menipu dan menganiaya kehidupan rakyat.

Negeri Johor ini adalah Negeri yang berdaulat yang mempunyai Raja dan Kerajaannya sendiri sejak tahun 1885 sebelum wujudnya Negara bernama Malaysia. Sebagai Rakyat Johor ana harus sentiasa bersatu dan ingat itu "Muafakat itu berkat". Assalamualaikum.
DULI YANG AMAT MULIA TUNKU ISMAIL IBNI SULTAN IBRAHIM, TUNKU MAHKOTA JOHOR.

***

Entahlah kajian mendalam perlu dilaksanakan. Nanti bila saya ada masa saya akan mengkaji dan mengulas perkara ini.

Apa yang penting Istana jangan "MENYIBUK" dengan menyokong mana-mana ahli politik atau parti tertentu, biarkan rakyat memilih dengan adil serta membuat penilaian siapa yang mereka hendak berikan undi.

Perbuatan memberi bantuan kewangan kepada parti tertentu menunjukkan betapa kurangnya pengetahuan seseorang Sultan tentang kuasa dan pentadbiran Negeri. Sat lagi, jangan gunakan pilihanraya masa bagi menambah "KONTRAK-KONTRAK KERAJAAN DAN TANAH-TANAH KERAJAAN UNTUK KAUM KERABAT DAN KRONI!"

"SULTAN BUATLAH KERJA SULTAN DAN RAKYAT JALANKAN TANGGUNGJAWAB RAKYAT MEMILIH WAKIL MEREKA DENGAN BEBAS."

DON'T TAKE PEOPLE FOR GRANTED, NO MATTER HOW MUCH THEY LOVE YOU, PEOPLE GET TIRED
 
PEOPLE POWER

 

1 comment:

 1. Salam srjahtera Bro,

  Merujuk pd artikel diatas yg mana Mahkamah kata MG sir Ibrahim
  bukan sultan berdaulat

  Ayahanda angkat hamba masih
  menyimpan "Mohor" diraja
  pemberian Queen Victoria kpd
  sultan abu bakar yg sebenar pd
  tahun 1885. Mohor diraja inilah yg di cari2 oleh alm Iskandar hingga sampaikan rmh ayahanda kami di Plentong Tengah dirobohkan pd tahun 2008 bulan Dec.

  ReplyDelete